Állattenyésztés

  • A Miniszterelnökség 207 baromfitartó kérelmét támogatta, akik most 22,6 milliárd forint értékben valósíthatják meg állattartó telepük korszerűsítését. A Vidékfejlesztési Program keretében beérkezett kérelmek elbírálása folyamatos, így a támogatott projektek száma…

  • Megújult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal debreceni laboratóriuma, a labor új, fokozott biológiai biztonságot is kielégítő, molekuláris biológiai részlegét mintegy 110 millió forintból alakították ki.

  • A Magyar Haltani Társaság a korábbi évek gyakorlatához igazodva most is két fogható és egy védett fajt állított jelöltként az Év hala-választásra.

  • Folyamatosan gyarapodik a hazai anyajuh-állomány, emellett növekszik a termelési kedv is, hiszen évről-évre többen foglalkoznak juhtartással. A kedvező folyamatok a támogatáspolitikának is köszönhetőek. Emellett a juhhús-fogyasztás is lassan emelkedik.

  • Jól áll a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. fejlesztése, erről számoltak be a társaság vezetői. Továbbá arról is, hogy mindhárom hagyományos lófajta tenyésztése visszakerülne Mezőhegyesre.

  • 2017 augusztusában a mezőgazdasági termelői árak 3,2 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit. A növényi termékek ára először emelkedett az elmúlt egy évben, az élőállatok és állati termékek…

  • A Miniszterelnökség döntött a Vidékfejlesztési Program szarvasmarhatartó-telepek korszerűsítését szolgáló felhívásának kérelmeiről, melynek keretében mintegy harmincmilliárd forint támogatásban részesültek a nyertes pályázatok.

  • A szakemberek vegyes tapasztalatokkal zárták a baromfitartóknál tartott járványvédelmi szemlét. Az állattartók többsége továbbra is csak a hatóság által előírt minimumfeltételeket teljesíti.

  • A nyár eleji állatszámlálás adatai szerint országosan a legnagyobb mértékben, 7,8 százalékkal a sertésállomány fogyott – derül ki a KSH féléves tájékoztató kiadványából. Minden második megyében csökkent a juhok száma…

  • A méhészkedés több ezer család megélhetéséhez nyújt jövedelemforrást, s ezáltal közvetve hozzájárul a vidék népességmegtartó képességéhez, az ágazat jelentősége milliárdokban mérhető – mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szeptember 30-án…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok