`

2017-ben 7720 tonna dinnyét forgalmazott a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a magyarországi hálózatában. Az áruházlánc idén is felfüggeszti az import dinnyék beszerzését, amint megjelenik a hazai termék.


A fogyasztói visszajelzések azt bizonyítják, hogy nagyon kedvelt a magyar dinnye, különösen a „hagyományos” magvas görögdinnye iránt folyamatos a kereslet a Spar és Interspar áruházakban. Ebből a dinnyefajtából tavaly a vásárlók több mint 4000 tonnát vittek haza, a magszegény görögdinnyéből pedig több mint 1700 tonna került az asztalokra. A 2017-es esztendőben az összes dinnyefajta közül a magvas görögdinnyéből 58 százalék fogyott, a magszegény görögdinnyéből 24 százalék, a kantalup típusú sárgadinnyéből 14 százalék, az összes többi dinnyeféle 4 százalékot tett ki. A magszegény görögdinnye iránti kereslet tartós növekedést mutat, a magyaros kantalup sárgadinnye több mint 30 százalékos keresletbővüléssel büszkélkedhet.

A Spar üzleteiben 7220 tonna dinnyét értékesítettek 2017-ben. Ennek döntő hányada a július és szeptember közötti főszezonra esett. Figyelembe véve a meleg időjáráshoz társuló hazai fogyasztói szokásokat, a SPAR a tavalyihoz képest idén növekvő keresletre számít.
– A SPAR az elmúlt évtizedekben mindent megtett, hogy a minőségi magyar élelmiszerek egyre nagyobb teret nyerjenek az üzletek polcain, hogy ezzel is segítse és ösztönözze a hazai agrárium fejlődését. Mint korábban, úgy az idei dinnyeszezonban is előnyben részesítjük a magyar gazdálkodókat, ezért az első hazai dinnye megjelenésekor azonnal felfüggesztjük az import áru beszerzését, és a friss hazai gyümölccsel töltjük fel a cégcsoport összes üzletét – mondta Maczelka Márk, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.kommunikációs vezető.

A Spar bízik abban, hogy az idei időjárás mellett is megfelelő mennyiségű és minőségű dinnye terem. A vállalat folyamatosan egyeztet a beszállítóival, hogy mikortól tudják biztosítani a folyamatos ellátást, amire a korán érkezett hőség miatt nagy valószínűséggel hamarabb kerülhet sor.


(forrás: Spar)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám