`

A hét második felében folytatódik az átlagosnál melegebb, napos, száraz időjárás. A napközben megélénkülő szél zavarhatja a permetezést. A belvízzel elöntött területek további csökkenésére, a talaj száradására lehet számítani – áll az OMSZ hétközi agrometeorológiai előrejelzésében.


Április eddigi időjárása az átlagosnál melegebben és szárazabban alakult, és ez a tendencia folytatódik a következő napokban is. Az elmúlt egy hétben országosan csapadéknyom és 15 mm közötti eső esett, a nagyobb mennyiség foltszerűen a Dunántúlon és a középső országrészben záporok, zivatarok formájában.

A belvízzel elöntött területek nagysága folyamatosan csökken, de főként a Tisza mentén és az Alföld déli felén még mindig nagy területek állnak víz alatt. A belvíz által nem érintett területeken – a hét elején csapadékosabb Somogy kivételével – tovább száradt a talaj felső része. A mélyebb rétegekben azonban bőséggel van nedvesség, 50 cm alatt gyakorlatilag telítettek a talajok országszerte. A meleg időnek köszönhetően a talaj hőmérséklete is folyamatosan emelkedik, a felső 20 cm-en 13 és 18 fok között alakul, a Kiskunság homokos területén a legmelegebb.

A hét végéig anticiklon alakítja az időjárást, így gyengén felhős, többnyire napos idő várható csapadék nélkül. Vasárnap lehet kissé több gomolyfelhő, és északkeleten egy-egy zápor is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de pénteken a Dunától keletre napközben még megélénkül, a Tiszántúlon többfelé megerősödik az északkeleti szél. Permetezésre a kora esti órák, illetve a szombat és a vasárnap lesz leginkább alkalmas. Száraz lesz a levegő, napközben országszerte 45 százalék alá csökken a relatív páratartalom. A napi párolgás összege meghaladja a 3 mm-t. A hajnali órák hőmérséklete általában 6 és 11 fok között alakul, az északkeleti fagyzugos tájakon kell ennél kissé hidegebbre számítani, de fagy sehol sem valószínű. A legmelegebb órákban 22 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, ami már a kora nyarat idézi. Jövő hétfőtől változékonyabbra fordul az időjárás, több lesz a gomolyfelhő, és záporokra, zivatarokra is számítani lehet. Keddtől a hőmérséklet is több fokkal visszaesik.

További részletek itt.


(forrás: OMSZ)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám