Növénytermesztés

  • Az almaszüret itthon már augusztus közepén megkezdődött és októberig tart, A magyar étkezési és ipari alma iránt megnőhet a kereslet külföldön is. A belföldi népszerűsítés érdekében a NAK almafogyasztást ösztönző…

  • A kukorica termésátlaga hektáronként 7 tonna lehet átlagosan, ugyanakkor sok csapadék szükséges még ehhez. Az agrárkamara elnökségi szóvivője úgy értékelt, hogy a búzatermés kisebb a tavalyinál, de belföldre lesz elég…

  • A magyar mezőgazdaságra általánosan jellemző kihívásokkal kell megküzdeniük az ökológiai gazdálkodást folytató termelőknek is. A kitörési pontot ugyanakkor nem a gabona-, hanem a zöldség- és gyümölcsszektorban kell keresni – derül…

  • Körte és szilva fajtabemutatót tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága (NÉBIH-NKI) a Pölöskei Növényfajta-kísérleti Állomáson augusztus 31-én.

  • Az éghajlatváltozás legnagyobb vesztese a tavaszi árpa, ami idővel el is fog tűnni Magyarországról. A klímaváltozás okozta helyzeten javítana egy országos öntözőrendszer – írja a szerdai Népszava.

  • Magyarország bruttó hazai terméke 2017 második negyedévében 3,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A kissé gyengébb növekedést az agrárium is befolyásolta.

  • A kontinensen évről-évre emelkedik a kereslet csemegekukorica iránt, különösen a szuperédes fajták iránt nőtt meg az igény – hangzott el egy keddi szakmai eseményen.

  • A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elkészítette a 2017. évi szüretre vonatkozó szőlőár-prognózisát. A becslések alapján országosan közel 4,1 millió mázsa szőlő termése várható, amelyből mintegy 2,9 millió hektoliter seprős újbor készülhet.

  • GMO-nak számítson-e a génszerkesztett kukorica? Segíthetik-e génszerkesztett sertések a szervátültetésre várókat? Többek között ezekről és hasonló kérdésekről adott ki jelentést az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC).

  • A termesztett gombák mellett nemsokára a vadon termő fajokat kedvelő vásárlók is megbizonyosodhatnak a piacon kínált áru eredetéről és a minőségéről is. Erre vonatkozóan ugyanis rendeletmódosítást készített elő a Földművelésügyi…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok