Mezőgazdaság

Az szárazság és a belvíz ellen, ha nem is könnyen, de lehet védekezni különböző agrotechnikai és/vagy műszaki (épített) megoldásokkal. Szükséges is, mivel a szélsőséges időjárási jelenségek még gyakoribbak lehetnek.

  • A múlt hét végén összefüggő, változó vastagságú hóréteg alakult ki az országban, mely védi az őszi vetéseket. Ezen a héten is marad a változékony, télies időjárás – áll az OMSZ…

  • Az eddig odaítélt pályázatok révén Magyarország üvegházi termesztőfelület-kapacitása megduplázódott. Az új veresegyházi üvegház is ebbe a körbe tartozik.

Nagyszabású húsmarhatenyésztési tanácskozás zajlott Lengyelországban, amelyen a Magyar Állattenyésztők Szövetsége is képviseltette magát. A segítségükkel készült el az elhangzottakról szóló összefoglaló harmadik része.

  • A hazai étkezésihal-termelés több mint 10 százalékkal emelkedett a 2016. évi értékhez képest 2017-ben. Egy vizsgálat szerint pedig az itthoni halastavak vizében és üledékében leggyakrabban és legnagyobb mennyiségben elforduló növényvédő…

  • A magyar mezőgazdaság több szempontból sikeres évet zár idén. A növekedést elsősorban a szántóföldi növénytermesztés, a gyümölcstermesztés, illetve a baromfiágazat alapozta meg.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok