Hús-, baromfiipar

Harminc éve magyar élelmiszerbeszállítói körre támaszkodik a hazai McDonald's-hálózat. A kkv-k szerint mindez rangot is jelent a szektorban.


Három évtizeddel ezelőtt nyitotta meg első magyarországi éttermét a McDonald's. Az étteremlánc azóta folyamatosan stabil hazai beszállítói körre támaszkodik: az állandó kínálatban felhasznált csirkehús, ketchup és más szószok, friss hagyma, uborka, tojás és méz hazai gazdaságokból érkezik, ahogyan a hamburgerek alapanyagául szolgáló marhahús, saláta, paradicsom egy része is – írta a vállalat közleményében.

A hazai termelők egybehangzóan állítják, hogy a piacon kézzel fogható versenyelőnyt jelent számukra, hogy képesek megfelelni a vállalat magas szintű elvárásainak. A cégvezetők abban is egyetértenek, hogy a ,,Meki-beszállítói lét" stabilitást és kiszámíthatóságot jelent a vállalkozások számára, a korszerű termelési és minőségbiztosítási módszerek alkalmazása és a szigorú – adott esetben a hatályos jogszabályokon túlmutató – előírások teljesítése pedig minden hazai kkv-nak előnyére válik.

A magyar beszállítók évente több mint 1000 tonna salátával és zöldséggel, 600-800 tonna marhahússal, közel 2 millió darab tojással és 10 000 tonna csirkehússal látják el a hazai és a régiós McDonald's-hálózatot. A beszállítók szerint a gyorsétterem-lánc beszállítójának lenni komoly rangot, presztízsértékű elismerést jelent az élelmiszeripari szakmában.
– Partnereink azt tartják rólunk, hogy a McDonald's kiszámítható, igényes partner. Nem váltogatja a beszállítóit negyedévente, nem vásárol bizonytalan eredetű alkalmi alapanyagokat a minőségi és élelmiszerbiztonsági kérdéseket háttérbe szorítva, csupán a pillanatnyi üzleti érdekeket szem előtt tartva. Olyan beszállítókkal működünk együtt, akik elkötelezettek a cég általános, felelős és etikus üzleti tevékenységet rögzítő alapelve iránt – értékelte a beszállítóikkal való kapcsolatot Papp Zoltán, a McDonald's Magyarország ellátási hálózatért felelős szenior osztályvezetője.

A szakember szerint a McDonald's minőségpolitikája olyan komplex, logikus rendszer, amelynek megismerése és elemeinek átvétele minden magyarországi kkv számára hasznos lehet.


(forrás: McDonald's Kft.)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok