Hús-, baromfiipar

  • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma az augusztus elején indult tojás és tojástermék célellenőrzése során fipronilt mutatott ki a 3HU1503T03/4 azonosító számmal rendelkező magyar származású friss tojástételben - közölte kedden…

  • A balatoni halsütödék kínálatát vizsgálat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a hagyományos Szupermenta-termékteszten. Az ellenőrzések során közel 1,2 millió forint élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabtak ki a NÉBIH felügyelői.

  • Elképzelhető, hogy mégsem érkezett Magyarországra a mérgező fipronillal szennyezett tojásos termékből – értesült az Inforádió a NÉBIH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatójától.

  • Az EU élelmiszerbiztonsági gyorsriasztási rendszerén kedd délután érkezett információk alapján Magyarországra is szállítottak fipronillal szennyezett tojást tartalmazó élelmiszert. Emellett a NÉBIH laboratóriumában folyamatosan zajlanak a hazai célellenőrzéshez kapcsolódó vizsgálatok.

  • A kormány közel kétmilliárd forintot biztosít a néhány hete bejelentett élelmiszerbiztonsági akciótervre. Ez többek között érinti a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak kibővítését is.

  • Folyamatosan ellenőrzi a NÉBIH az országba érkező tojásszállítmányokat, és eddig fertőzött tételek nem kerülhettek Magyarországra. A botrány hatására árbeli változások nem várhatók.

  • Áldatlan higiéniai állapota miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy Somogy megyei húsipari üzem tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az ellenőrzés során a hatóság 28 termék (3826,5 kg) ártalmatlanítását rendelte el.

  • A magyar élelmiszeripar exportteljesítményét és világpiaci szerepét méltatta a nemzetgazdasági miniszter a Nádudvari Élelmiszer Kft. egymilliárd forintot meghaladó beruházásának átadásán szerdán, Nádudvaron.

  • Marketingtevékenységre mindenképpen szüksége van a hazai agráriumnak, valódi sikerek, illetve a kívánt célok kizárólag jelentős összefogással érhetőek el – foglalható össze a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében megtartott…

  • A magyar emberek érdekeit védi a kormány húszpontos élelmiszerbiztonsági akcióterve, elősegítve az élelmiszerek minőségének javítását, a vásárlói tudatosság fejlesztését és a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését - mondta a földművelésügyi miniszter…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok