Hús-, baromfiipar

  • Az élelmiszertermelés komoly kihívás előtt áll, várhatóan hús hússal lesz a menü, és a tejtermékek fogyasztása is emelkedni fog – hangzott el a szektor vezetői számára a K&H-ban rendezett Agrár…

  • Még az idén széleskörű vizsgálatot indít a hepatitises sertéshúsok kiszűrésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A terméktanács szerint ugyanakkor pánikra semmi ok, a legális forrásból származó termékek biztonságosak.

  • Az Országgyűlés által elfogadott adóváltoztatások hatására 260 milliárd forinttal csökkennek az adóterhek - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adótörvények parlamenti végszavazása után. Több, az élelmiszeripart is érintő…

  • Országos kampány indult a nyúlhús-fogyasztás hazai népszerűsítésére a budaörsi Auchan áruházban június 9-én. A kampány célja, hogy megismertessék a fogyasztókkal ezt a könnyen emészthető, zsírszegény, egészséges és ízletes fehér húst.

  • Az agrárium és az élelmiszergazdaság munkaerőhiányának orvoslásához nem csak gyakorlatorientált oktatás szükséges, hanem megfelelő bérezés is – mondta a NAK szakmai főigazgató-helyettese azon a konferencián, amelyen az agrárium munkaerőpiaci helyzetét,…

  • Jövőre öt százalékra csökkenhet a sertésbelsőség áfakulcsa, ha az Országgyűlés is elfogadja a parlament törvényalkotási bizottsága által csütörtökön támogatott módosító indítványt.

  • Állati eredetű melléktermékek visszagyűjtését végző cégtől papíron egy állatmenhelyhez került mintegy 2500 tonna élelmiszer-hulladék, vélhetően azonban több sertéstelep állataival etették fel azt. A gazdasági haszonállatok moslékkal történő etetése szigorúan tilos,…

  • Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása, így a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba. Ha a kereskedelem elutasítja az áremelést, az súlyos helyzetet teremthet a jogszabálykövető cégek számára.

  • A jelentős számú kérelem miatt átmenetileg leállítja a pályázatok befogadását a kapacitásbővítő beruházásokat támogató kombinált hitelprogramban az MFB bank. Nagy az érdeklődés az élelmiszeripari komplex beruházásokat érintő hitel iránt is.

  • Csaknem kilenc tonna jelöletlen, szabálytalanul tárolt, illetve lejárt fogyaszthatóságú húst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy Komárom-Esztergom megyei nagykereskedésben.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok