Hús-, baromfiipar

  • A grillszezon kedvelt termékeit, debreceni húskészítményeket vizsgált a Szupermenta programban a NÉBIH. Élelmiszerbiztonsági szempontból a 20 különböző termék mindegyike megfelelt, minőségi, illetve jelölési hibák miatt azonban 18 esetben kellett figyelmeztetni…

  • Négy szakágazat új jó higiéniai gyakorlati útmutatója (GHP) érhető el az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

  • Élelmiszeripari, táplálkozástudományi együttműködésre vonatkozó megállapodást kötött a Bonafarm-csoport és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen.

  • A folyamatosan változó fogyasztói igények és trendek a csomagolóipart sem kerülik el. De vajon mely öt fő irány fogja befolyásolni az idei év csomagolásait? Az alábbi összefoglalóból megtudhatja.

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő év végig meghosszabbította az Oroszországot szankciókkal sújtó országokra, egyebek között az Európai Unió tagállamaira vonatkozó élelmiszer-behozatali embargót hétfőn aláírt rendeletében.

  • Újabb tíz magyar vállalat – köztük agrár és élelmiszeripari cégek is – csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz. A Külgazdasági és Külügyminisztérium korábban más, a programhoz csatlakozott vállalatot krízishelyzetben is…

  • Az áruházlánc régóta elkötelezett az egészségtudatos életvitel mellett. Ennek újabb példája, hogy a saját termékeinek cukorcsökkentésével párhuzamosan mérsékeltebb sótartalmú húskészítményeket állít elő Regnum húsüzemében.

  • Szemléletformáló, ismeretterjesztő anyagokat készített az Agrárminisztérium (AM) a június 7-i élelmiszerbiztonsági világnapra, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) tavaly decemberi döntése értelmében idén tartanak meg először.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk Együtt!” sorozata keretében a pácolt húskészítmények gyártásáról szervezett gyakorlati napot a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Élelmiszeripari Innovációs Központjában.

  • Látványfőzéssel egybekötött sajtótájékoztatóval indult el a Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által szervezett nyúlhús-fogyasztást ösztönző kampány. A harmadik évi promóció célja, hogy…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei