Hús-, baromfiipar

  • Mintegy 20-25 százalékkal bővülhet a növekvő kereslet miatt a pulykahús belföldi forgalma az év többi hónapjához viszonyítva decemberben, és az exportnál 35-40 százalékos növekedésre számít a Magyar Pulykaszövetség.

  • Az élelmiszer-előállító vállalkozások jelene, jövőjéről és a hazai termelői feldolgozó-üzemek létjogosultságáról is vitáztak a szakértők az idei Agrárszektor konferencia egyik szekciótanácskozásán.

  • December 1-jén elkezdődött a már hagyományos téli élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az akció egész az év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre és ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kitér.

  • Az éves hazai halfogyasztás harmadát a karácsonyi ünnepek alatt fogyasztják el a magyarok. Bár az elmúlt években növekedett a kereslet, még így is az európai lista utolsó harmadában vagyunk– írta…

  • A halfogyasztást népszerűsítő kampány közel 1,5 millió embert ért el 2018-ban. Az idei karácsonyi ünnepi időszak alatt nagy választékban lehet majd friss halhoz jutni az üzletekben és a piacokon.

  • Az élelmiszer-feldolgozók nem igazán tekintik súlyos problémának a tevékenységük során képződő veszteségeket/hulladékokat – derül ki az AKI legfrissebb, november 22-én ismertetett kutatásából. A területen valamiféle szabályozásra azért szükség lenne.

  • Az idén karácsonykor nem lesz drágább a pulyka, és általában sem emelkednek a baromfihús és készítmények árai. A rossz hír, hogy 2019-től ezek a termékek drágulnak és nem is kevéssel…

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szakmai rendezvényt tartott 2018. november 8.-án, amely az élelmiszeripari vállalatok tudás- és hatékonyság növelését volt hivatott elősegíteni a csomagolásfejlesztést érintő előadásokon keresztül.

  • Az exportengedéllyel már rendelkező 18 magyar húsipari vállalaton felül öt újabb cég exportálhat Szingapúrba. – Most már nemcsak a kacsa-, a liba- és más baromfihúsokat tudják exportálni Szingapúrba, hanem a…

  • A Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerint rendkívül sikeres a nagyvállalati beruházási támogatási program, amelynek keretében 2015 óta 89 projektet támogattak 53 milliárd forinttal. Nádudvaron kapacitásbővítést hajtottak végre…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok