Gabona- és édességipar

Az idén 47 főkategóriában hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj nyilvános, egyfordulós pályázatot, amely az 1998-ban bevezetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épül.


Az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy használatára kiírt pályázatra május 25-ig lehet jelentkezni, az elismeréseket várhatóan szeptember 11-én adják át a Parlamentben az alkotók ünnepén. A meghirdetett 47 pályázati főcsoport érinti többek között a mezőgazdaságot és élelmiszeripart is. A kiírás szerint a pályázaton részt vehet  a pályázati főcsoport céljainak megfelelő Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott áru, árucsalád, szoftver, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás.

Kiss Károlyné Ildikó, a pályázatot lebonyolító Diamond Szervező Iroda Bt. ügyvezető igazgatója elmondta, a pályázók részéről jelentkező egyre bővülő igények meghaladják az 1998-ban oltalmat kapott Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy lehetőségeit, a védjegyoltalom 2018-ban lejár, a kiírók tanácsa pedig úgy döntött, hogy olyan új tanúsító védjegyet alapít, amelynek elnevezése a világ minden részén ugyanazt jelenti, az érték és minőség fogalmat pedig mindenhol ugyanúgy tudják értelmezni. Kiemelte, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat nemzetközi megjelenésének legfontosabb része a határon túli együttműködés, a kiírók törekednek arra, hogy a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások bekapcsolódjanak a pályázati rendszerbe.

További részletek itt.


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok