Élelmiszeripar

Minden munkafázis automatizált, gyenge pont alig van a gyártási folyamatban, ha mégis akad, akkor azt kiiktatják és gépesítik – ez jellemzi az ország legnagyobb tésztagyárát. Közel 60 éven át látványos fejlődésen ment keresztül a cég. És a robotizáció itt a természetes fejlődés része.

  • Professzionalitás, nemzetköziség és innováció jellemzi majd az idén 2019. szeptember 26-29. között, immár 79. alkalommal megrendezendő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK). A kiállítók március végéig kedvezményesen jelentkezhetnek.

  • A magyar élelmiszeripar újabb mérföldkövének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a Viresol Kft. hétfőn átadott visontai búzakeményítő üzemét, amellyel egy teljesen más dimenzióba léphet a gabonafeldolgozás az országban.

Az élelmiszeripar új cselekvési tervét ismertette az agrárminiszter. Meglátása szerint az ágazat csak akkor maradhat sikeres mind a hazai, mind a globális piacon, ha képes megfelelni a korszerű digitális technikák uralta gazdasági környezetben is.

Mintegy 2,5 millió hektoliter sört értékesített exporttal együtt a Dreher Sörgyárak Zrt. tavaly az előző évhez hasonlóan, ugyanakkor a minőségi portfóliójában szintet lépett – közölte hétfőn a cég.

  • Magyar kezdeményezésre sikerülhet elkerülni, hogy gyengébb minőségű, szőlőfajtákból is lehessen bort készíteni. Komoly borszőlőtermesztéssel rendelkező államok is támogatják a javaslatot.

  • Nem található borász a leggazdagabbnak tartott magyarok között, a milliárdos vállalkozók viszont szívesen fektetik pénzüket minőségi borászatokba. Több borvidék kínál jó üzleti lehetőséget, de ma a legkedveltebb célpontnak Tokaj, Eger…

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, március 22-i kezdettel sajtbírálói képzést indít a Magyar Sajtkészítők Egyesülete.

  • A Tej Terméktanács folyamatosan monitorozza a tartós tejek kiskereskedelmi árát, és úgy tapasztalta: a vásárlók tizenegy-tizenhárom százalékos árcsökkenéssel találkoznak a boltokban. Mi több, megfordultak az arányok: több a magyar, mint…

  • Január első napjaiban mintegy 11 százalékkal lett olcsóbb a boltokban az UHT és az ESL tej a Tej Terméktanács felmérése szerint – mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke, Istvánfalvi Miklós.…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok