Élelmiszeripar

Citromokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjában. Egy citromnál megtévesztő jelölés miatt kellett intézkedni, míg egy másik gyümölcsnél hiányos címkét találtak a szakemberek.

  • Véget ért az idei őszi, „Legyen minden nap, mézes nap!” szlogenű mézfogyasztást ösztönző kampány. Az akciót a NAK is támogatta. A kampányüzenet több, mint ezer oktatási és nevelési intézményben közel…

  • A Nestlé Hungária Kft. átadja a Szerencsi Bonbon Kft.-nek a Szerencsi védjegy használatának jogát, a védjegy oltalma alatt ezentúl kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. forgalmazhat édesipari termékeket.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szakmai rendezvényt tartott 2018. december 4-én, amely az élelmiszeripari vállalatok tudás- és hatékonyság-növelését volt hivatott elősegíteni a marketingtevékenységet érintő előadásokon keresztül.

  • A fagyasztott fehér húsú halak európai piacán egyre növekszik a fenntarthatósági tanúsítás, a minőségi címkék és a felelősségteljes beszerzés iránti igény. Továbbá mind a termékek, mind a csomagolás változásai tükrözik…

  • Arányos ellenintézkedésekkel kellene sújtania az Európai Uniónak a Dél-Afrikai Köztársaságot amiatt, hogy jelentős vámot léptetett életbe az EU-ból származó baromfitermékekre. Japánba viszont megindulhat az EU exportja.

Az élelmiszer-biztonság erősítésére büntetőjogi szabályozás kidolgozásáról döntött a kormány – jelent meg a Magyar Közlönyben kedd este.

  • Idén a 307 nevezett pálinkából, mintegy 27 pálinkaház csaknem száz tétele került a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A kiadvány segít a fogyasztóknak eligazodni a pálinkák között, bárki számára ingyenesen hozzáférhető az agrártárcán…

  • A sör és a tradicionális magyar gasztronómia advent idején is találkozik, a Magyar Sörgyártók Szövetsége az ünnepi időszakra is sörszezonként tekint. Az ágazat előrejelzése alapján a sörpiac forgalma a tavalyi…

Az Óvártej Zrt. másfél milliárd forintos fejlesztésű új üzemcsarnokát adta át Mosonmagyaróváron az agrárminiszter. A tárca pedig továbbra is segíti a hazai sajtkészítést is.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok