Élelmiszeripar

„Legyen minden nap, mézes nap!” szlogennel két hónapon át zajló mézfogyasztást ösztönző kampány indul. Ha több mézet vásárolnának idehaza, a méhészeti ágazat – amúgy sokproblémás – helyzete is stabilabb lehetne.

A Tojásszövetség és a TÉT Platform a gyerekek hiányos, helytelen reggelizési szokásaira javasol megoldást, ami egyúttal a tojásfogyasztás emelkedését is jelentené.

  • Hét-nyolc éve folyamatosan emelkedik a hazai tojástermelés és -fogyasztás, de a Tojásszövetség szerint van még hova fejlődni. Éppen ezért a fogyasztói felmérés alapján készülő új ágazati stratégia fogalmazná meg a…

  • Csökkenteni kell az élelmiszerhulladékot, Magyarország jó úton halad a háztartások élelmiszerpazarlása elleni küzdelemben - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a LIFE Food Waste Platform élelmiszerhulladékok keletkezéséről és mérsékléséről szervezett…

Négynapos ellenőrzés-sorozatot tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Tokaj-hegyaljai borvidéken. A szakemberek az ellenőrzés során két esetben tapasztaltak olyan adminisztratív hiányosságokat, amelyek miatt az érintett egységek működését felfüggesztették.

  • Az elmúlt három évben folyamatosan csökken a szőlőbor-készítéssel foglakozó magyarországi cégek száma – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból. Míg 2015-ben közel 900 ilyen profilú vállalkozás működött az országban,…

  • Sorrendben 27. alkalommal kerül sor a Budapest Borfesztiválra 2018. szeptember 6-9. között. Az esemény középpontjában a balatoni borvidékek lesznek.

2018. október 10-11. között zajlott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozatának újabb eseménye: a kezdő csoport az oltós alvasztású tejtermékek gyártásával ismerkedett.

  • A 2018. szeptember 19-20. között zajlott a NAK „Tanuljunk együtt!” programsorozatának újabb eseménye: a kisvállalkozások képviselői a tejföl, a joghurt, a kefir és túró gyártásáról szereztek tapasztalatokat.

  • Akár tíz százaléknál is nagyobb mértékben emelkednek év végéig az élelmiszerárak a takarmány, az energiaárak, a bérek növekedése miatt. Több termék esetében az öt százalékos áfa csak a még erőteljesebb…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok