Élelmiszeripar

Egyedülálló termékinnovációs versenyt hirdetett magyarországi élelmiszer-előállítóknak a SPAR Magyarország Kft. és az AMC. Az idei OMÉK-en kiválasztott nyertes áruk jövőre az INTERSPAR áruházak polcaira kerülnek.

  • Június 13-án, 104 nappal a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár kezdetet előtt kiderült, hogy Marokkó lesz a rendezvény idei díszvendége. Persze a magyar élelmiszer-ágazat is bemutatkozik majd.

  • Kiváló minőséget garantáló, kétszintű védjegyrendszert vezet be az Agrárminisztérium (AM), amely többek között segíti a lakosság tájékoztatását, garantálja a minőséget, és hozzájárul az általános élelmiszerfogyasztási kultúra fejlődéséhez.

Az áruházlánc régóta elkötelezett az egészségtudatos életvitel mellett. Ennek újabb példája, hogy a saját termékeinek cukorcsökkentésével párhuzamosan mérsékeltebb sótartalmú húskészítményeket állít elő Regnum húsüzemében.

  • Szemléletformáló, ismeretterjesztő anyagokat készített az Agrárminisztérium (AM) a június 7-i élelmiszerbiztonsági világnapra, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) tavaly decemberi döntése értelmében idén tartanak meg először.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk Együtt!” sorozata keretében a pácolt húskészítmények gyártásáról szervezett gyakorlati napot a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Élelmiszeripari Innovációs Központjában.

Magyarországon 392 ezer tonna borszőlőt szüreteltek 2018-ban, ebből 3,75 millió hektoliter bor készült. Az unió bortermelése 182,3 millió hektoliter volt 2018-ban. Emelkedett a hazai borfogyasztás is – derül ki a NAIK AKI jelentéséből.

  • A fenntarthatóság, az ivóvízhasználat mérséklése és a csomagolóanyagok újrahasznosítása a legfőbb feladatok a globális sörgyártásban. A prémiumtermékek iránti kereslet nő, és számítanak a bio- és gluténmentes sörök terjedésére is.

  • Garamvári Vencel balatonboglári borász és pezsgőmester vehette át a Magyar Bor Akadémia (MBA) által odaítélt, Az év bortermelője-életműdíjat csütörtökön Budapesten.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt!” elnevezésű sorozata keretében 2019. május 15-16. között a savas és vegyes alvasztású friss sajtok készítéséről tartott workshopot a résztvevő tagok számára.

  • Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, amely a teljes élelmiszer-ellátási láncban átláthatóbbá tenné az árak alakulását és ezek közlésének a módját - közölte az uniós bizottság szerdán.

  • A Tej Terméktanács "Van itthon tej" címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére, hogy - a Tejszív csapatát segítve - együtt alkossák meg az éves tejkampány kabalafiguráját.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei