Élelmiszeripar

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta az online piacterek átláthatóságát javító, valamint a termékek kettős minőségével szembeni hatékonyabb fellépést lehetővé tevő előírásokról szóló, uniós fogyasztóvédelmi szabályokat megerősítő megállapodást.

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést félidejéig 1913 ellenőrzést végeztek el a szakemberek. A mérleg röviden: kevesebb súlyos jogsértés és bírság.

  • A hagyományosnak tekinthető ágazati konferenciával lezárult az idei tavaszi, sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány. Többek között elhangzott, hogy a belföldi sertéshúsfogyasztás kompenzálhatja az afrikai sertéspestis betegség okozta bevételkiesést.

  • A hús „bizalmi termék”, ezért a Hússzövetség kéri, hogy mindenki olyan olyan forgalmazótól vegye meg az ünnepi asztalra valót, akiben eddig nem csalódott. A szervezet idén is „csúcsforgalomra” számít húsvét…

A gödöllői Szent István Egyetemen megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (KEGSOSZ; Central European Gastronomy and Sommelier Association). Az április 15-én létrejött szervezet tizenöt tagozatot foglal magába.

  • A 40. Országos Borversenyre a jelentkezéseket 2019. április 10-től május 10-ig várja a szervező Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). A díjazott borászatokat különböző promóciós tevékenységekkel segíti a HNT, a nagy borászatok…

  • 2019. március 14-én, második alkalommal rendezte meg a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt! – Pálinka- és Párlatkészítés” elnevezésű szakmai napot. A program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara finanszírozásában valósult meg.

Vajon milyen gazdasági oka lehetett annak, hogy ennyire olcsó volt a szlovák tej a Pennyben, ami ellen a NAK is fellépett? Mint oly sok élelmiszeripari sztorinál, itt is érdemes Kínát figyelni – írta elemző összeállításában az Index.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei